Ga naar de inhoud

CP Vizieren technologie

Net als alle andere CP vizieren zijn ze gemaakt van hoogwaardig, slagvast en grotendeels krasbestendig polycarbonaat. Het CP vizier is zonder gereedschap eenvoudig te verwisselen. Meer informatie over waarom de CP Skihelm Vizieren uniek zijn lees je hier.

Miststop coating (anti-fog)

Het beslaan van een lens is zeer vervelend, want je ziet bijna niets meer. Het verpest niet alleen het plezier op de piste, het is ook nog eens gevaarlijk. De waterafstotende Fogstop coating aan de binnenzijde van CP Vizieren verhindert het beslaan (vernevelen). Dit komt doordat de coating de oppervlaktespanning van het water vermindert en zich verspreid in een dun gelijkmatig laagje. Zo heb je een minimale optische beperking en nog steeds goed zicht. Probeer overigens nooit het vizier aan de binnenkant schoon te maken, dan beschadig je de anti fog coating.

Vanzelfsprekend bieden alle CP Vizieren 100 % UV-bescherming.

anti fog skihelm vizier cp

CP Skihelm Vizier is verkrijgbaar in 3 vormen!

Bij een Skihelm Vizier is de pasvorm erg belangrijk. Als het Vizier goed aansluit op het gezicht zal het zelfs voorkomen dat de fijnste sneeuw binnen kan dringen. Maar niet elk gezicht is hetzelfde en daarom kun je bij CP kiezen uit drie verschillende vormen (zie afbeelding) wat uniek is op de skihelmen markt.

cp vizier vormen

Bij Vizier type 1.6 is de onderzijde afgerond voor een nog beter gezichtsveld. Voor een wat sportievere look is er type 2.7, waarbij de onderzijde is afgevlakt. Dit type sluit vooral zeer goed aan bij mensen met een wat smaller gezicht. Vizier Carachillo XS is speciaal gemaakt voor de kinder skihelm met Vizier van CP, de Carachillo XS. Dit vizier is wat minder hoog, zodat het nog beter aansluit op het gezicht van kinderen en eventueel ook Dames met een kleine hoofdomtrek. De inkeping bij dit vizier zorgt ervoor dat dit minder hoge vizier nog steeds over de helm kan draaien.

De Vizieren passen op alle CP skihelmen. Alleen vorm1.6 en 2.7 passen niet op de CP Carachillo XS omdat ze geen inkeping hebben!

CP Vizierafdichting is rondom goed voor elkaar

CP Vizierafdichting onder

Het zachte schuim aan de onderzijde van het vizier bestaat uit 3 laagjes en is hierdoor heerlijk zacht. Het zorgt ervoor dat het vizier strak tegen het gezicht aansluit en het zit zo comfortabel dat je het bijna niet voelt zitten. Dit in tegenstelling tot een skibril die altijd op je gezicht drukt. Ook zorgt het voor een perfecte afdichting tussen vizier en gezicht, om vervelende tocht of sneeuw te voorkomen.

Bij CP hoorden ze van de Japanse importeur dat de vizieren bij Aziatische mensen wat minder goed op het gezicht aansluiten, vanwege een andere gezichtsvorm. Speciaal hiervoor zijn er ook dikkere foam schuimrandjes verkrijgbaar, zodat voor iedereen een vizier mogelijk is wat perfect zal aansluiten op alle gezichtsvormen! De 3 clips aan de onderzijde zorgen voor een stevige grip en hiermee is de schuimrand te vervangen mocht dat nodig zijn.

CP Vizierafdichting boven- en zijkant

Boven aan het vizier zit een rubberen afdichting dat voorkomt dat sneeuw en water kunnen binnendringen bij een gesloten vizier. Deze afdichting strip op het vizier loopt optimaal door tot het einde. Ook zit er schuim op de zijkant van het vizier aan de binnenzijde voor een nog betere afdichting. Bij veel merken loop de afdichtingsstrip niet door en zit er ook geen foam op de zijkant. Dan kan sneeuw en nattigheid via de zijkant van het vizier naar binnen komen, zie hiervoor de foto hieronder. Zo wordt het vizier aan de binnenkant nat en ook het schuim wordt nat. Het vizier zal hierdoor beslaan en samen met het natte schuim is de ski pret echt voorbij…

skihelm vizier met slechte afdichting voorbeeld
voorbeeld van skihelm met vizier met slechte afdichting

Op onderstaande foto is te zien dat de afdichting van een CP vizier rondom optimaal is.

CP Skihelm Vizier afdichting - skihelm visier abdichtung

Bij CP is met het Vizier speciaal gedacht aan de Brildragers!

De beste skihelm met vizier voor brildragers is van CP, omdat het vizier perfect voor de bril langs draait. Dit komt omdat het vizier wijder open draait over de helmschaal, wat bij veel andere merken niet het geval is. Bijkomend voordeel is dat het vizier geen sneeuw en nattigheid kan meeschrapen, want dan is het over met de pret.

CP maakt de beste skihelm met vizier voor brildragers

Vizier is eenvoudig te openen en sluiten

Het skihelm vizier kun je heel eenvoudig, zelfs met handschoenen aan, open en dicht klappen in 2 standen. Zo kun je bij het wachten bij de lift het vizier eenvoudig openen en genieten van de zon. Met zonnig weer is dat ook heerlijk in de stoeltjeslift. Let bij het instappen wel erop dat het vizier naar beneden zit, anders krijg je misschien krasjes van de beugel. Na het instappen klap je het vizier open om te genieten van de zon en aan het einde van de lift klap je het vizier weer gemakkelijk dicht.

ski legende daniel mahrer geniet van de zon met cp skihelm in lift
Zwitsers ski legende Daniel Mahrer geniet met CP Corao+ skihelm van de zon in stoeltjeslift

CP vizieren zijn eenvoudig uitwisselbaar

Het Skihelm Vizier van CP past op elke skihelm (behalve Carachillo XS) en passen zelfs op de E-bike helmen. Heb je een skihelm vizier los aangekocht voor ander weer of Look? Het verwisselen van de vizieren is super eenvoudig en er zijn ook geen gereedschappen voor nodig.

Voor het demonteren dien je de schroeven tegen de wijzers van de klok in te draaien tot ze los komen (1). Nu kun je het vizier verwijderen, let op dat je ronde rasterplaatjes nog op de helm zitten (2). Voor het monteren van een vizier moet het rasterplaatje zo worden geplaatst zoal op het plaatje (3). Nu kunnen de schroeven met het CP logo weer vastgedraaid worden met de klok mee.

CP skihelm vizier wisselen