Meteen naar de inhoud

CP Skihelm Vizieren

De Skihelm Vizieren van CP zijn uniek

CP heeft bij de Vizieren over alles goed nagedacht

Het CP Skihelm Vizier is het hart van de helm en bij CP vinden ze dat je goed moet kunnen kiezen. Want niet iedereen heeft dezelfde gezichtsvorm en verschillende weersomstandigheden vragen om een andere lens. Momenteel kun je zelfs kiezen uit meer dan 25 soorten hoogwaardige vizieren. Je kunt kiezen uit: gespiegeld, meekleurend (fotochromatisch) en ook meekleurend en gepolariseerd. Je kunt ook de kleur van de lens en zelfs de vorm van het CP vizier kiezen (afgerond of afgevlakt aan onderkant). CP skihelm vizieren hebben een verschillende lenskleur, coating en bijbehorende prijs. Het vizier geeft je een prachtig panoramabeeld op de piste en door de zachte afdichting zit het heerlijk en drukt het niet in je gezicht zoals een skibril. Brildragers houden de bril gewoon op en bril en vizier zullen niet langer beslaan! Elk Vizier is 100% UV-werend en is voorzien van een anti-fog coating. Meer informatie over waarop gelet is bij de fabricage van de CP Skihelm Vizieren lees je hier.

Waarom CP Skihelm Vizieren uniek zijn

  • Het CP Skihelm Vizier is in meer dan 25 soorten verkrijgbaar, zo’n groot aanbod vizieren vindt je echt nergens
  • Het Vizier heeft een zachte perfecte afdichting rondom om het indringen van sneeuw en nattigheid te voorkomen
  • Beste vizier voor Brildragers, omdat het extra ruim voor de bril langs draait, wat vaak bij andere merken niet lukt.
  • Hierdoor schraap je ook vanaf je helmschaal geen vervelende sneeuw en nattigheid mee naar binnen als het sneeuwt.
  • Het vizier is snel in één beweging te openen en sluiten met handschoen, zo kun je b.v. genieten van de zon in de lift !
  • Een CP skihelm vizier is ook los te bestellen voor een ander weertype, een andere look van de helm of als vervanging
  • De Vizieren passen op alle CP Skihelmen (behalve Carachillo XS) en zelfs op de CP E-bike helmen en zijn uitwisselbaar
  • Verwisselen van de vizieren gaat heel snel en zeer eenvoudig en er is ook geen gereedschap voor nodig
  • Er zijn 3 verschillende vormen (1.6 – 2.7 en Carachiollo XS ) voor de beste aansluiting, want niet ieder gezicht is hetzelfde.
CP skihelm vizier - verkrijgbaar 3 soorten vormen

CP Skihelm Vizier soorten

Spiegel Vizier

Alle CP Vizieren (behalve de transparante lens) hebben een spiegelcoating, waardoor het risico op oogletsel sterk verminderd. Deze spiegelcoating bestaat uit een laagje reflecterende moleculen aan de voorkant van het vizier. Zo wordt het reflectie vermogen verhoogd en simpel gezegd wordt zo de zon geblokt. 

Meekleurend (fotochromatisch) vizier

Bij een skihelm met meekleurend vizier past de lenskleur zich automatisch aan, wanneer de lichtomstandigheden veranderen. Dit type lenzen zijn ideaal, omdat je zo dus eigenlijk klaar voor elk weertype! Dus als het zonniger wordt, zal de lens automatisch donkerder worden en bij bewolking of schemering wordt de lens weer lichter. Dit type vizier wordt ook wel photochromic, fotochromatisch of vario genoemd.

De techniek: De moleculen in de lens worden donkerder en lichter als reactie op de ultraviolette stralen van de zon.

meekleurend skihelm vizier
skihelm met meekleurend vizier voorbeeld
voorbeeld – zicht skihelm met meekleurend vizier

Gepolariseerd Vizier

Een gepolariseerd skihelm vizier verbeterd sterk het contrast in de sneeuw en vermindert oogverblindende reflecties op de piste. Hierdoor zijn kuiltjes en contouren beter zichtbaar en kun je beter en sneller reageren. Dit komt doordat een gepolariseerde lens voorkomt dat er er hinderlijke reflecties (horizontaal licht) door de lens kunnen komen, waardoor de schittering sterkt vermindert. Deze reflecties komen door natte oppervlakten zoals een natte weg, water of sneeuw. Hoe donkerder de lenskleur hoe meer contrast.

Comfort Lenzen

Het absolute hoogtepunt zijn de Comfort lenzen in het uitgebreide aanbod hoogwaardige Vizieren van CP. Deze lenzen zijn fotochromatisch maar ook polariserend en verminderen reflecties op sneeuw en ijs indrukwekkend. Met deze lens blijven je ogen de hele dag onvermoeid, zo kun je meer genieten en concentreren op wat er op de piste gebeurt.

Hoe donkerder de lenskleur hoe meer contrast. Klein nadeel daarvan is dat je met een donkere lens bij echt donker weer wat minder ziet omdat het donker in het donker is. Wil je dus vooral bij slecht weer veel contrast, kies dan niet voor de donkerste lenskleur.

Bij CP is er een grote keuze in de comfortlenzen. Met vorm 1.6 heb je vizier nummer 10, 15 en 16. Met vorm 2.7 heb je vizier nummer 26, 28 en 29.

cp comfort lens
cp skihelm vizier polariserend polarisiert
Voorbeeld – zicht skihelm met gepolariseerd vizier

Zo kies je het juiste skihelm Vizier

Het verschil bij de vizieren zit hem in de lichttransmissie

Om makkelijker te kunnen zien voor welk weer je het vizier kunt gebruiken, zijn er verschillende categorieën. De beschermingscategorie (☁/☀/❄) hangt af van het gekozen type Vizier. Hierbij wordt gekeken hoeveel zonlicht door het vizier wordt doorgelaten (lichttransmissie.) De lichttransmissie wordt bepaald door de lenskleur en de reflectie. Bij CP is er veel keuze, wat het soms ook weer moeilijk maakt om te kiezen. Vraag jezelf dan ook af wat je belangrijk vindt. En bedenk ook wanneer je meestal gaat skiën, want de kans op zon in maart is groter dan bijvoorbeeld in december. En misschien vindt je het heel belangrijk dat de kleur van het vizier mooi past bij de kleur van de helm. De plaatjes hieronder helpen je daarbij.

Spiegelend, Meekleurend of Meekleurend en Polariserend?

Wil je liever niet een spiegel vizier voor goed weer en slecht weer apart, kies dan voor een meekleurend photochromic vizier. Dan ben je eigenlijk voor elk weertype klaar (behalve zware sneeuwval). Vindt je contrast ook belangrijk, kies dan ook voor een polariserende lens. Op deze manier maak je de keuze steeds makkelijker. Ook kun je natuurlijk een keuze maken op basis van de prijzen en kun je altijd later nog een vizier extra erbij kopen als je dat wilt.

CP Vizieren overzicht totaal met lens categorie (beschermingsniveau)

cp skihelm vizier visor visier single lens en double lens

CP Vizieren per soort met lens categorie

CP Single lens vizier - visor - visier