Meteen naar de inhoud

CP Helmen Technologie

Helmschalen

Als pionier op het gebied van de vizierhelmen biedt CP een breed scala skihelmen en vizieren aan. er zijn 3 soorten helmschalen op de markt met verschillende kenmerken. Het is goed hiervan op de hoogte te zijn voordat je de keuze maakt. 

Helmen met harde schaal

Skihelmen met een harde schaal bestaan ​​uit één dikke, duurzame schaal van ABS. Deze is op een lichte polystyreen voering gelijmd of vastgeschroefd.  Daarna krijg je als resultaat een zeer veilige helm: slagvast aan de buitenkant, schokabsorberend en isolerend aan de binnenkant. Bij deze skihelmen is de voering niet uitneembaar doordat deze vast zit aan de buitenschaal.

Modellen: CARACHILLO, CARACHILLO XS

Helmen met hybride schaal

De hybride ski helm combineert de voordelen van de harde schaal- en inmold helmen. Dus een harde schaal van ABS voor maximale bescherming en inmold-component voor hoge stabiliteit en een laag gewicht, zonder dat het comfort minder wordt. CP heeft bij de Corao+ met het ODSA systeem (klik voor video) een eigen variant gemaakt. Kortom: dit ODSA Systeem kan klappen nog beter opvangen en daarom zijn deze hybride skihelm vooral super veilig!

Modellen: CORAO+, CORAO, CAMURAI, CUMA

skihelm hybride
ODSA skihelm systeem CP extra veilig

Helmen met inmold schaal

Inmold helmen worden veel toegepast in de wielersport. Ze bestaan ​​uit een relatief dunne PC (polycarbonaat) buitenschaal en een binnenschaal van polystyreen. Hierdoor wordt de impact gedempd bij een aanrijding of val. De buitenschaal van polycarbonaat en de voering van polystyreen worden zo in één proces met elkaar verbonden. Dit wordt gemaakt door middel van hoge druk en warmte. Het resultaat hiervan is een skihelm uit één stuk die super licht en toch veilig is.

Modellen: CURAKO

skihelm inmold

Ventilatie

Actieve ventilatie (regelbaar)

Een regelbaar ventilatie systeem maakt een actieve regeling van koeling en ventilatie mogelijk. Dit is mogelijk dankzij een handige slider, die je comfortabel kan bedienen met je handschoenen aan. Zo kan het klimaat in de helm naar wens worden geregeld. Hierdoor heb je altijd de meest comfortabele omgeving voor je hoofd.

Modellen: CORAO+, CORAO, CUMA, CAMURAI

actieve ventilatie

Passieve ventilatie

Bij passieve ventilatie heb je een ingebouwd systeem met minder instelmogelijkheden. Deze eenvoudige, maar effectieve opstelling zorgt voor een constante en directe luchttoevoer naar het hoofd. Deze luchttoevoer kan op elk moment door de gebruiker worden onderbroken.

passieve ventilatie skihelm

Cuma Klimaat+ Ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem kan altijd beter dachten ze bij CP. Alle CP CUMA skihelmen zijn uitgerust met het geavanceerde CLIMATE+ systeem. Dit unieke ventilatiesysteem combineert instelbare ventilatie met een waterdicht en ademend membraan, CP-TEX genaamd. Dat voorkomt dat sneeuw en water de helm kunnen binnendringen. Hierdoor kan de helm kan dus wel constant lekker luchten, zodat vochtige en warme lucht kan ontsnappen. Dit exclusieve systeem zorgt er dus voor dat het klimaat in de helm dus altijd droog en aangenaam is. De CP Cuma is vooral de ideale skihelm voor mensen die veel transpireren.

cp cuma ventilatie
CP_Tex_Climate skihelm ventilatie

Maatverstelling Skihelmen

Ondanks de uitstekende pasvorm van al de CP skihelmen, kan het soms lastig zijn om de perfecte individuele maat te vinden. Hiervoor is dan ook het CP Size Adapting System voor bedoeld. Met een roterende ring worden fijne afstellingen moeiteloos en tot op de millimeter nauwkeurig uitgevoerd. Zo kun je de maat finetunen naar wens voor de optimale pasvorm. Bovendien is de maat te verstellen zonder dat je de handschoenen uit hoeft te doen.

skihelm maat verstellen

Uitneembare oorstukken

De oorkussens van CP helmen bieden een ideale bescherming tegen wind en kou, zonder geluid te dempen en het gehoor aan te tasten. Dit is een zeer belangrijke functie, gezien de veiligheid in het huidige, steeds toenemende verkeer op de hellingen. De binnenkant van de oorstukken is gemaakt van hetzelfde materiaal als de binnen voering van de helm en ze kunnen gemakkelijk worden verwijderd of vervangen. Bovendien zijn de oorstukken te vervangen door audio oorstukken. Deze zijn als CP Accessoire verkrijgbaar en ook in een luxe uitvoering van leer. Zo kun je snel in skihelm met bluetooth maken en bellen, muziek luisteren en praten met elkaar.

oorstukken skihelm vervangen CP