Meteen naar de inhoud

De nieuwe CP Corao+ | Sportief en super Veilig!

De nieuwe CP Corao+ is sinds seizoen 20-21 op de markt. Ook hier is weer gedacht aan een sportief design en de heerlijke pasvorm waar het Zwitserse topmerk om bekend staat. Maar CP gaat bij dit type helm nog wat verder en bij dit model is extra gedacht aan de veiligheid. De Corao+ is voorzien van het extra veilige ODSA systeem (Omni Directional Shock Absorption). Daarnaast zijn de maat en de ventilatie te verstellen voor een optimaal comfort. De helm is in diverse trendy kleuren verkrijgbaar en in maat 53 t/m 64 (skihelm XL). De Corao is overigens ook zonder het ODSA systeem verkrijgbaar in zwart en wit.

cp corao+ skihelm met vizier wit - extra veilig
CP Corao+ skihelm met Vizier in actie

Bij dit systeem zit in de binnenschaal van de skihelm een roterend deel, net als bij een MIPS Skihelm. Hierdoor zijn je hoofd en de hersenen nog beter beschermd bij een schuine impact. De Corao+ is echter nog veiliger dan het bekende Mips systeem. Dit komt doordat de skihelm ook in verticale richting beter klappen kan opvangen door de gelpads. Daarnaast heeft de helm een schokband rondom. Bekijk voor de uitleg van de werking de ODSA-VIDEO!

cp skihelm odsa systeem - extra veilig
cp coroa+ skihelm extra veilige skihelm uitleg

En sinds seizoen 21-22 is er voor wie het beste en het mooiste nu ook de CP Corao+ Carbon in mat en glimmende uitvoering. De bovenschaal is hier van echt carbon en wordt per stuk gemaakt. Ook de voering en de oorstukken (in leer) zijn nog fraaier uitgevoerd. Sinds kort is ook de Chimayo e-bike helm verkrijgbaar. Gebaseerd op de Corao en deze helm is zelfs goedgekeurd voor de speed pedelec fietsen.